5 steg til en sunnere, gladere og en mer energisk livsstil!

Har du lyst å bli en litt sunnere, gladere og en mer energisk utgave av deg selv? Er du lei av å være sliten, ha lite energi, slapp i kroppen, dårlige matvaner eller føler du deg litt tung og utilpass?

Hvis du kjenner deg igjen i noen av punktene over så bli med meg på noen kjappe steg mot en mer energisk , glad, harmonisk og spretten livsstil. 

Her er 5 steg som du kan starte med i dag.

1. Sov 7,5 til 8 timer hver natt!

Bestem deg for å sette fokus på søvnen. Nesten alle vi mennesker trenger 7,5 - 8 timer søvn hver natt for å klare og prestere på vårt beste både fysisk og mentalt.

Med det i tankene, så kan du i dag bestemme deg for å jobbe mot å få inn mimum 7 timer søvn til å starte med for så å øke gradvis mot 7,5 eller 8 timer hver natt. 

2. Kickstart hver morgen med supergreensmoothie og vann!

Start dagen med et par store glass vann og en grønn smoothie. Den perfekte starten på dagen er å få i seg et par store glass vann og litt sunn næring til kroppen som for eksempel en grønn smoothie.

Tips til grønn enkel smoothie på et par minutter: blend sammen 1,5 dl vann og et kjøkkenglass med sammenklemte grønne blader for eks færske spinatblader eller grønnkål og blend sammen til en smooth blanding før du putter oppi resten. Da slipper du grønne blader mellom tennene ;) 

Så kan du fylle på med et glass med frosne bær, litt sunt fett (eks ekstra virgin cocosa) og litt proteiner (f eks et egg, en scoup med plantebasert proteinpulver eller 2-4 spiseskjeer cottage cheese eller kesam) . Blend sammen til passe konsistens og fyll evt på med mer vann.

Supergreen kickass smoothie er en fantastisk start for kroppens celler og du har i tillegg startet dagen med super god samvittighet ! Kan det bli bedre ? 

3. Ladepause!

Gi deg selv minimum 10-15 minutter hver dag til egenpleie som reduserer stress og gir deg ny energi og fokus! 

Eksempler på en ladepause er å gå eller løpe en rolig tur i frisk luft, meditasjon, lese en bok som ikke handler om jobb, karriere, selvutvikling ( da er du PÅ og ikke på lading)… 15 minutter hver dag til stressmotgift bør du sette høyt på prioriteringslista. 

4. Kutt ned på sukkeret og de hvite raffinerte matvarene og fyll på med mer ren og hel mat!

Ja du har hørt dette hundre ganger før, men jaggu ikke så lett i en hektisk hverdag. Dessuten er det ingenting som smaker bedre enn færske boller, lyst brød og italiensk pasta, pizza og godis … I know all about that…:) 

Men når vi spiser raffinerte matvarer(strippet for næring) som lyst brød, hvit polert ris, "hvit" pasta og "sukkermat" fyker blodsukkeret  til" himmelen" og det er definitivt ikke bra for kroppen vår.

Kort fortalt så slutter vi å forbrenne fett, vi nedsetter immunforsvaret, blir super raskt fysen på mer usunn mat, får ustabilt humør, blir trøtt og på sikt utsetter vi blant annet kroppen vår for økt risiko for kroniske betennelser og alvorlig sykdom.

Så hvis ikke det er grunner nok til å redusere på sukker og " hvite" raffinerte matvarer så vet ikke jeg…

Tips: Kjør bytte prosjekt : gradvis bytt ut pasta, lyst brød, ris, hvetebakst og sukkermat og inn med renere mat som grovbrød fra baker`n, rent kjøtt, fisk, bønner, linser, nøtter, frukt og grønt!  Yes, let`s do it toghether:) 

5. Heng med de gode folka!

Prioriter de gode, varme, morsomme og velmenende menneskene i din omgangskrets. Positive mennesker med god karma og som har trua på oss, er den beste medisin mot stress og hverdagens hardkjør! Amen! 

Håper dissen stegene mot målet mot til en sunnere, gladere og mer energisk livsstil falt i smak, spesielt supersmoothien (he he ..) , og at jeg klarte å inspirer deg bitte litte granne til å ta ta helsa til neste nivå.

Legger ved en link til en meditasjonsapp som du kan prøve ut i 10 dager gratis her Headspace. Jeg bruker den ( nesten) hver dag selv og det er det beste jeg har gjort for meg selv på lange tider. Jeg er nå snart på dag 40 og kan anbefale appen på det varmeste. 

Annet lite tips er å lese boken til Arianna Huffington, The sleep revolution , som tar for seg viktigheten av nok søvn. 

Selv jobber jeg aktivt for å gjennomføre disse 5 stegene hver dag. Håper dere gir det en sjans og gi lyd om disse tipsene ga mening og verdi:) 

Stå på - gi jernet når det trengs og kos deg med gode pauser, grønn supersmoothie og gode venner så håper jeg vi "ses" snart igjen! 

Peace, love & energy,

PT-Monica 

PS: Er du ikke med i vår Facebook gruppe " TA helsa tilbake NÅ!-med PT-Monica" så bli med i dag. Der legger jeg ut sunne og morsomme challenger, treningsvideoer og kostholdstips og triks. Håper vi ses i gruppa:)