Lag deg en ukesplan for egenpleie !

 

Det er søndag og jeg sitter på toget hjem fra Geilo. 

Jeg har vært med på et fantastisk treningsevent: ShapeUp Weekend 2017! Jeg sitter tilbake med stor takknemlighet, såre muskler, masse ny inspirasjon og mange nye venner❤️

Treninsgseventer som har folkehelse og treningsglede i fokus gir meg enormt glede i livet mitt. Så takk Shape Up Weekend for nok et fantastisk arrangement.

Nå er det straks klart for en helt ny uke med mange nye muligheter for å ta vare på seg selv!

I dag har jeg lyst å gi deg et lite inspirasjonstips til hvordan du kan gjennomføre de gode tingene du har lyst å gjøre for deg selv. Ja, for mange av oss har jo mål og visjoner for den nye uka.. Vi skal trene, sove mer, spise litt sunnere, være litt mer tålmodig osv... men så blir uka hektisk og uforutsigbar og våre planer kommer ofte lengre og lengre ned på prioriteringslista. 

Tipset mitt er følgende:  Lag den en "SelfCarePlan" for uka!  Skriv opp alle dagene under hverandre og fyll inn noen gode gjerninger hver dag som du ellers sannsynligvis ikke ville gjort om du ikke bestemmer deg for det på forhånd. Det kan være 3 gode ting du gjør fast hver dag, eller du kan sette opp ulike dager med ulike gjøremål for å ta vare på deg selv.

Det som ikke er planlagt og booket inn i tidskjemaet skjer ofte ikke. Derfor er det smart å sette av tid til egenpleie. Bestem deg for minst 3 ting som er bra for deg selv hver dag og book det inn i kalenderen. Her er et eksempel, som også er min personlige ukesplan for egenpleie : 

Mandag -søndag. Alle 7 dager :

1. 15 minutters morgenrutine : meditasjon Headspace appen.

2. Ta meg  tid til å lage en "Greensupersmoothie" til frokost hver dag.

3.a 20-25 minutter mandag-fredag med styrkeøkt eller yoga hjemme i egen stue. 

3.b Lørdag/ søndag: Cafe og tur/rolig løpetur.

Dette er kun noen eksempler for å gi deg litt inspirasjon til ting du kan skrive ned på din "Self Care Plan". 

Bonustips:

I tillegg kan du skrive ned målene dine på et ark med fine farger og klipp gjerne ut noen inspirasjonsbilder som du kan lime på arket og heng det opp på kjøleskapet eller på baderomspeilet så er det lettere å bli påminnet om at du skal ta vare på deg selv med disse tiltakene.  

Hjemmetrening: Ønsker du å trene litt hjemme på stuegulvet så bli med i vår lukkede Facebook gruppe her: 

Ta helsa tilbake NÅ!

Hjertelig velkommen i gjengen <3 Vi er nå ca 850 "hjemmetrenere" i gruppa:)  

Ønsker deg en energisk uke med fokus på egenpleie hver eneste dag <3 

Love, peace & self care,

PT-Monica